Vyberáme stoličky do zasadacej miestnosti. Ide predovšetkým o pohodlie

Vyberáme stoličky do zasadacej miestnosti. Ide predovšetkým o pohodlie

Kancelárske priestory to nie sú len kancelárie, kde má každý pracovník svoje miesto. Medzi takéto priestory sa radia aj vstupné haly, čakárne, spoločenské miestnosti, taktiež tzv. zasadačky a rokovačky. Tu sa stretávajú zamestnanci na školeniach či poradách, tu premietate svojim obchodným partnerom prezentácie a často uzatvárate obchody. Takéto činnosti zväčša trvajú niekoľko hodín, preto je dôležité, aby zasadacie či konferenčné stoličky boli kvalitné a pohodlné.

 

Biele plastové zasadacie stoličky vo veľkej hale Biele plastové rokovacie stoličky

Čo je zasadacia stolička

Týmto pojmom sa označujú stoličky vyrábané hromadne, na pevných nohách či inak tvarovanej kovovej alebo drevenej konštrukcii, opierky na ruky samozrejme nesmú chýbať. Stoličky sú stohovateľné, čo znamená, že v prípade potreby ich viete naukladať na seba a ľahko premiestňovať. Výrobcovia uprednostňujú neutrálne farby, ako je čierna, sivá, hnedá či biela. Dizajn stoličiek nie je až taký okúzľujúci, oveľa dôležitejšie je pohodlie, ktoré majú ponúknuť sediacim. Stoličky nachádzajú svoje uplatnenie aj v kultúrnych zariadeniach obcí a miest alebo napríklad aj v školách.

Stoličky čalúnené modrou ekokožou v modrej miestnosti Modré ekokožené stoličky

Materiál stoličiek

Použitý materiál ovplyvňuje cenu stoličiek, ale aj ich kvalitu a životnosť. Na konštrukciu sa používa drevo, plast alebo kov. Čalúnenie môže byť z kože, ekokože a textílie. Stoličky z kože sú obľúbené v honosných priestoroch úspešných firiem. Sú maximálne reprezentatívne a naznačujú, že do vašej spoločnosti sa oplatí investovať. Tieto luxusné stoličky sú vhodné aj do riaditeľských pracovní a kancelárií vrcholových manažérov. Koža je veľmi odolný materiál, zaručuje dlhú životnosť stoličiek. Stoličky čalúnené ekokožou vydržia o niečo kratšie, ako kožené čalúnenie. Ľahšie sa však čistia a udržujú. Ich výhodou je, že na prvý pohľad sú nerozoznateľné od kožených stoličiek.

Oranžové plastové konferenčné stoličky za stolom Oranžové plastové konferenčné stoličky

Medzi najobľúbenejšie patria látkové stoličky. Príjemné sú v zimných mesiacoch, kedy ponúkajú teplo, v letných zas príliš nezohrievajú. Svojím prevedením sa hodia do všetkých typov kancelárií či zasadačiek. Látkové stoličky prichádzajú v modernejších diazajnoch a v širokej palete farieb. Ďalším typom sú stoličky, kde sa kombinuje látka a sieťovina. Sieťovina patrí na operadlo, sedadlo je čalúnené inou textíliou. Najvyššou prednosťou sieťoviny je, že odvádza teplo. Stolička je tak odvetrávaná a ideálna na dlhé sedenie hlavne počas teplých mesiacov. Stoličky s drevenou konštrukciou a s drevenou sedacou časťou sú skôr vhodné do priemyselných priestorov a čakárni. Drevo je ľahko udržiavané, vyniká dlhou životnosťou, navyše renovácia takýchto stoličiek je jednoduchá a lacná. Plastové stoličky pripomínajú retro, no dnes prichádzajú v oveľa vyššej kvalite a v modernom dizajne. Sú ľahké, ľahko prenosné, ich údržba si nevyžaduje takmer žiadnu námahu. Plastové a drevené stoličky často vídame aj v kaviarniach a bufetoch, posedíte si na nich aj na vonkajších terasách

Konferenčné stoličky v látke, hnedá a biela Látkové rokovacie stoličky

Ako vybrať správne konferenčné stoličky?

Prv ako sa pustíte do hľadania a kúpy zasadacích stoličiek, stanovte si kritéria, ktoré by mali spĺňať. Medzi hlavné faktory, ktoré ovplyvnia váš výber, patrí rozmer stoličky, nosnosť, materiálové aj farebné prevedenie. Čo sa kvality, pohodlnosti a životnosti týka, nerobte nijaké kompromisy. Mali by ponúkať dostatočnú oporu chrbtici, aby sediaci vydržal na nej sedieť celé tie dlhé a únavné rokovania. Stoličky bez opierok na ruky radšej vyškrtnite zo zoznamu kandidátov. Tiež odporúčame prihliadať na možnosť stohovania. Uľahčite si tak manipuláciu s nimi aj ich skladovanie. No a v neposlednom rade rozhoduje aj dizajn. Stoličky vyberajte podľa miestnosti, kde ich plánujete umiestniť. Neklaďte však dizajn nad kvalitu a pohodlie!

Z našej ponuky vyberáme:

Zasadacia stolička ESIN

Zasadacie stoličky Esin v štyroch farbách Zasadacie stoličky Esin

Praktická stolička čalúnená látkou a sieťovinou. Použitý materiál zabezpečuje priedušnosť, ktorí sediaci určite ocenia. Konštrukciu tvorí pevný kov v striebornej farbe, pohodlie zvyšujú aj opierky na ruky. Stoličky ESIN ponúkame v niekoľkých farebných prevedeniach.

Kreslo CUBA

Kreslá Cuba využité aj v rokovacej miestnosti Klubové kresla Cuba

Čo poviete na konferenčné stoličky v podobe relaxačného kresla? Tzv. klubové kreslá CUBA sú určené na dlhé sedenie. Praktické kreslo, ktoré dýcha moderným dizajnom, prinášame v niekoľkých farebných prevedeniach. Čalúnené je látkou alebo ekokožou. Výplň sedacej časti tvori kvalitná a mäkká pena.

Luxusné kreslo KUMON

Luxusné kreslo Kumon v striebornej farbe Luxusné kreslo Kumon

Kumon vás bude reprezentovať nad vaše očakávania. Elegancia, pohodlie a funkčnosť, to je kreslo v striebornosivej ekokoži. Stabilitu mu zabezpečuje pevný kov.

Lacnejší variant: stolička ISO NEW

Lacné zasadacie stoličky ISO NEW v rôznych farbách Zasadacie stoličky ISO NEW

Množstvo farebných možností. Vyberajte s bohatej farebnej škály zasadacích stoličiek ISO NEW. Maximálne pohodlné sedenie zaručuje stabilná a pevná kovová konštrukcia v čiernej farbe. Sedadlo a opierka sú čalúnené látkou. Stolička je stohovacia. Nosnosť stoličky je až 110 kg.

Stolička s doskou na písanie SONER

Skladacia stolička Soner s prídavnou doskou Skladacia stolička Soner

Zasadacia stolička SONER je zaujímavá hlavne po tej praktickej stárnke. Na stoličke je namontovaná doska, ktorú využijete ako stôl pri písaní poznámok. Ak stolička práve nie je potrebná, ľahko ju zložíte a uložíte do rohu miestnosti. Sedacia časť spolu s opierkou chrbta sú čalúnené kvalitnou čiernou ekokožou, ktorú elegantne dopĺňajú chrómové nohy. Celkový dizajn stoličky dotvára praktický stôl v prírodnej farbe.

Žlté a čierne stoličky s pracovnou doskou Stoličky s pracovnou doskou

Pozývame vás nazrieť do našej ponuky konferenčných stoličiek