Vyberte si z ponuky detského nábytku a vytvorte juniorom malé kráľovstvo

Vyberte si z ponuky detského nábytku a vytvorte juniorom malé kráľovstvo

Každý rodič chce svojim deťom dopriať to najlepšie, najmodernejšie, najkvalitnejšie. Posteľ, skriňa, písací stôl, knižnica. Detská izba však nemusí byť striktne zariadená podľa jednotnej šablóny. Dnešný trh ponúka viacero možností, ako detskú izbu premeniť na malé kráľovstvo.

Ako by správne mala vyzerať detská izba?

Keď vyberáte nábytok do detskej izby, musíte prihliadať na jeho správne rozmiestnenie. Izba by mala byť rozdelená na tri základné zóny – zóna na hranie, zóna na učenie, a zóna na spanie. Niekedy menej je viac, a pri zariaďovaní detskej izby toto pravidlo platí dvojnásobne. Izba nesmie byť zaprataná nábytkom, preto zodpovedne zvážte, čo vaše dieťa naozaj potrebuje, a čo ho, naopak, bude obmedzovať.

Základ tvorí kvalitná detská posteľ

Dieťa po celom dni plnom úloh a povinností potrebuje hlavne kvalitný spánok. Vyberajte preto s rozumom. V prvom rade majte na mysli bezpečie svojho dieťaťa. Do menších izieb voľte postele s úložným priestorom. Ak máte doma študenta, ideálna je preňho rozkladacia pohovka alebo praktická váľandaPosteľ s baldachýnomzas rozžiari očká malej princeznej. Malý bádateľ nájde svoje útočisko za závesom, ktorý je súčasťou postele s rebríkom.           

Posteľ Indigo Chlapčenská posteľ Indigo

Uložného priestoru nikdy nie je dosť

Na školské pomôcky aj hračky treba vyčleniť dostatok miesta. Knihy, zošity, ale aj školské tašky, stavebnica, bábiky, aj zbierka vojačikov potrebujú vlastný úložný priestor. Vaše dieťa bude mať prehľad v knihách, autách alebo lietadlách, ak ich uložíte do viacúčelových policových regálov. Zošity, písacie potreby, omaľovánky, či škatule so spoločenskými hrami poukladajte do šuplíkov kontajnera na kolieskach alebo do nízkych skriniek. Veľmi praktické sú tiež úložné boxySkombinujte rôzne veselé farby, detská izba nebude vyzerať tak prísne a nudne.

 

Regál Oslo Regál Oslo

 

Investujte do písacieho stola a kvalitnej stoličky

Písaciemu stolu patrí miesto pri okne, aby vaše dieťa malo dostatok svetla pri písaní úloh. Mal by byť variabilný a s dostatkom úložného priestoru. Praktický je aj stôl s výsuvnou plochou na klávesnicu.

Ak hľadáte písací stôl do miestnosti menších rozmerov, skúste sa poobzerať po kombinovanej posteli, ktorej súčasťou je aj stolík. Často býva na kolieskach a pre ušetrenie miesta sa jednoducho zasunie pod posteľ.

Stolička by mala byť na kolieskach s možnosťou nastavenia výšky sedu a s tvarovanou opierkou chrbta. Mala by spĺňať isté ergonomické parametre. Vhodným výberom stoličky predídete možným bolestiam chrbta a hlavy, či tŕpnutiu nôh.

Stôl  Floki Písací stôl Floki

 

Miesto na hry

Pri zariaďovaní detskej izby nezabúdajte na to, že deti sú od prírody hravé a šantivé. Vyhraďte im kúsok miesta bez nábytku. Bude určený na hry. Na podlahu položte kvalitný mäkký koberec, ktorý bude navyše hýriť veselými farbami. Izba bude pôsobiť uvoľnenejšie a veselšie.

Koberec Xander Detský koberec Xander

 

Tipy na nábytok do detskej izby

Sektorový nábytok Angel

Sektor do detskej izby Angel Sektorový nábytok Angel


Ak hľadáte sektorovú zostavu, ktorá by vynikala neutrálnosťou, no zároveň nadčasovým dizajnom, voľte sektorový systém ANGEL. Nábytok, ktorý vyniká jednoduchým dizajnomno zároveň vysokou kvalitoumiestnosť šikovne presvetlí. Farebná úprava biela craft prinesie do priestoru jemnosť a štýl. Nábytok je vyrobený z laminovaných drevotrieskových dosiek. Jednotlivé komponenty sa predávajú samostatne, takže ostáva len na vás vybrať si najvhodnejšiu kombináciu.

Kombinovaná posteľ Alzena

Posteľ Alzena Kombinovaná posteľ Alzena


Aj vy bojujete s nedostatkom miesta v izbe vášho dieťaťa? Úsporným riešením môže byť aj posteľ so zvýšeným lôžkom, ktorej súčasťou je aj PC stôl s regálom. Keď je navyše posteľ tak pekná, účelná, praktická a veselá ako posteľ ALZENA, je tá pravá pre vašu princeznú. Za ružovým závesom si založí vlastné kráľovstvo a ukryje všetky svoje tajomstvá. Na kreslenie, školské úlohy, a čítanie kníh a časopisov zas poslúži šikovný písací stôl, ktorý je z bočnej strany obohatený o regál s dvomi úložnými plochami. Keď treba ísť spať, malá slečna šikovne vybehne do postele po drevenom rebríku, ktorý sa dá upevniť na pravú alebo ľavú stranu postele. Alzena je vyrobená z borovicového dreva v prírodnej farbe, ktoré je charakteristické vysokou kvalitou, ľahkosťou, mäkkosťou a pružnosťou. Ružový záves je z kvalitnej bavlny.

Sektorový nábytok Svend

 

Sektor Svend Sektorový nábytok Svend

 

Bielou nič nepokazíte. Nadčasová, hravá, ľahko kombinovateľná s ostatným nábytkom či s doplnkami. Nábytok do detskej izby Svend vynikne pri tmavších stenách, dokonca zjemní aj odvážnu oranžovú alebo ružovú. Posteľ, komoda, skriňa, aj písací stôl. Svend prichádza s rôznymi komponentami, ktoré môžete ľubovoľne kombinovať. Okrem toho, že je vyrobený z kvalitnej laminovanej drevotriesky, môže sa popýšiť aj ABS hranami, ktoré sú odolnejšie voči poškodeniu pri každodennom používaní. Zdá sa vám biela fádna? Ozvláštnite ju úchytkami, ktoré zakúpite v červenej, zelenej alebo oranžovej farbe. Stále je to málo? Rozžiarte nábytok veselými nálepkami v štýle námorníka alebo farebných sovičiek.

Dieťa, ktoré sa cíti vo svojej izbe príjemne a bezpečne, v nej trávi veľa času. Opýtajte sa na jeho názor. Dovoľte mu vyjadriť sa k farbám, tvarom, aj usporiadaniu nábytku. Je to predsa jeho izba! Ono sa v nej bude učiť, hrať sa aj spať.