Vychutnajte si sezónu vína

Vychutnajte si sezónu vína

Vinárska sezóna je v plnom prúde a ak tiež patríte medzi milovníkov tohto božského nápoja, určite sa tešíte na pohár dobrého červeného. Alebo bieleho? Devín, Dunaj, Hron, Nitria, Milia. To sú slovenské odrody vína, ktoré dobyli svet. Či už dávate prednosť slovenským alebo zahraničným vinárom, máme pre vás niekoľko tipov, ako si vychutnať pohár vína naplno. Tak, aby bolo ešte lepšie. Čo by nemalo chýbať vo vašej výbave? 

víno

 

Základom je štýlový servis na víno

Víno - nápojov bohov - urobí veľkú radosť aj nám, obyčajným smrteľníkom. Radosť je o to väčšia, keď si ho doprajeme zo štýlového servisu. Poháre špeciálne určené na víno totiž dokážu zvýrazniť jeho výnimočnú chuť. Vďaka stopke, za ktorú pohár držíme, víno rukou nezohrejeme. Špeciálny tvar pohára zase pomôže „otvoriť“ jedinečnú chuť vína. Takéto kúsky nájdete aj v našej ponuke.

 

víno

 

Patríte k tým, pre ktorých je víno neoddeliteľnou súčasťou každej záhradnej hostiny či grilovačky? Skvelou voľbou je pre vás 4-kusová sada pohárov na víno VERITAS. Vyrobené sú z hrubšieho skla, rozbiť ich aj pri bláznivej záhradnej párty dá tak poriadne zabrať. Výhodou je tiež ich farebnosť: každý pohár na víno zo sady VERITAS je inej farby, pri väčšom počte hostí tak každý vie, ktorá farba pohára je jeho. Oku tiež ulahodí štruktúrovaný povrch.

 

víno

 

Ste skôr klasik? Potom oceníte distingvovaný vzhľad pohárov na víno AVEIRO. U nás nájdete sadu 6 kusov pohárov z číreho a dymového skla. So svojím objemom 410 ml sú skvelým spoločníkom nielen pri degustácii vína, ale i na servírovanie miešaných nápojov. Ide o remeselnú prácu: poháre na víno AVEIRO sú ručne fúkané, každý kus je tak jedinečný.

 

víno

 

Uľahčite si otváranie a nalievanie vína

Iste, fľašu vína dokážete otvoriť aj bez vývrtky – korkový štupeľ zatlačíte dovnútra palcom či varechou, alebo fľašu vložíte do topánky a jemnými buchnutiami o stenu ho postupne vysuniete. Týchto videí je plný internet. Prečo sa však pripraviť o krásny rituál, ktorý k dobrému vínu patrí? Ten očakávaný zvuk, keď otváračom na víno vytiahnete korkový štupeľ, je slasťou pre uši. 

V našom e-shope nájdete elektrický otvárač na víno s LED osvetlením SAKARO. S ním zvládnete otvoriť fľašu vína rýchlo, bez námahy a dokonca aj pri tlmenom svetle. Súčasťou elektrického otvárača na víno je tiež orezávač na fóliu či zátku. 

Domácich someliérov zas poteší sada na otváranie vína SAKARO. A čo v nej nájdete? Prím hrá už vyššie spomenutý otvárač, pôžitok zo servírovania a vychutnávania si vína umocní zas prevzdušňovač. Ako funguje? Pri nalievaní spomalí prúd vína, vďaka čomu sa nápoj okysličí a viac sa rozvinú jeho jedinečné chute. Súčasťou sú tiež vákuové zátky uchovávajúce prirodzenú vôňu a chuť vína a podstavec na celú sadu. 

 

víno

 

Ako skladovať víno?

Zásady pre skladovanie vína sú pomerne jednoduché. Stačí ich dodržať a chuť božského nápoja bude ešte lahodnejšia. Na čo si dať pozor? Fľaše by mali ležať a ocenia tmu. Ak nemáte túto možnosť, ochráňte ich aspoň pred kontaktom s priamym slnkom, tiež potrebujú nižšiu a stálu teplotu - ideálne ich tak skladujte v špajzi alebo pivnici. Časté a náhle teplotné zmeny dokážu víno „zlomiť“ - jednoducho nebude chutiť dobre. 

Pomocníkom, ktorý zohľadní potreby vína, je náš regál na 18 fliaš SERGEL. Víno pred slnečnými lúčmi a svetlom chráni horná doska, ktorá môže poslúžiť ako podložka pre črepník s rastlinou. Pripravujete si doma pravidelné ochutnávky vína? Potom by vo vašej domácnosti nemal chýbať servírovací vozík s regálom na fľaše DILIA. Zmestí sa doňho sympatických 12 kusov fliaš. Štýlový spôsob, ako priviezť občerstvenie aj výber vín na degustáciu. Ktoré odrody si s hosťami vyberiete tentokrát? 

Chcete si užiť rituál otvárania, nalievania a vychutnávania vína ešte viac? Všetko potrebné vrátane regálov na víno nájdete na kondela.sk