Výhody kuchyne s vysokým leskom

Výhody kuchyne s vysokým leskom

Voľba farby kuchynskej linky je veľmi dôležitá. Farba určuje veľa, pokiaľ ide o interiér kuchyne. Správne zvoleným odtieňom a povrchovou úpravou nábytku docielite, že vaša kuchyňa nadobudne vzhľad, o akom snívate.

 

Ak aj vy uvažujete nad kúpou lesklej kuchynskej linky, no máte určité pochybnosti, čítajte ďalej. Predstavíme vám plusy a výhody vysokého lesku. Vysoký lesk na kuchynskej linke je vrcholom kuchynského dizajnu už niekoľko rokov a svoju popularitu si naďalej udržuje. Skrinky s dvierkami s lesklým povrchom sú jedným z najatraktívnejších výrobkov na trhu práve vďake ich zrkadlovej úprave, ktorá odráža všetky druhy prirodzeného aj umelého svetla.

Vysoká kvalita

Kuchynské linky s vysokým leskom sa vyrábajú z kvalitných materiálov vysoko prepracovanou technológiou. Delia sa na linky so striekanými alebo fóliovanými dvierkami. Pri striekaných dvierkach sa lesk na ich povrchu skladá z niekoľkých vrstiev farieb a lakov. Po nastriekaní dvierok prichádza k ich brúseniu, pričom sa nebrúsia len jedenkrát, ale niekoľkokrát za sebou, až príde ku konečnému lešteniu. Ich veľkou výhodou sú perleťové a metalické efekty, a tiež možnosť poškodený povrch opraviť. Je finančne menej náročná, kuchynské linky s takouto úpravou sú preto lacnejšie. Skrinky sú odolné voči vlhkosti, treba však zvýšiť pozornosť pri vysokých teplotách.

Kuchynská linka Prado biela Kuchynská linka Prado v bielom lesku. Zdroj: temponabytok.sk

Opticky zväčší a rozjasní miestnosť

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia rozhodnú pre lesk, je jeho schopnosť odrážať svetlo. Priestor sa vďaka tomu zdá byť jasnejší a väčší. Z tohto dôvodu je to výborná voľba predovšetkým pre menšie kuchyne. Čím svetlejšia farba, tým väčší je odraz svetla. Preto je biela najobľúbenejšia farba pre lesklé kuchyne. Majte však na pamäti, že v lesklých dvierkach sa odrážajú aj iné farby v miestnosti. Farebný odtieň, ktorý sa zrkadlí v odraze, môže mierne zmeniť farbu skriniek. Túto vlastnosť vysokého lesku oceníte tiež v prípade, ak nie ste stopercentne rozhodnutí pre kuchynskú linku vo vysokom lesku, skombinujte skrinky so skrinkami v matnom prevedení.

Kuchynská linka Steel v bielej a čiernej Kuchynská linka Steel v bielom a čiernom lesku. Zdroj: temponabytok.sk

Rozmanitosť farieb

Biela je jednou z najobľúbenejších farieb lesklých kuchýň. Mnoho ľudí sa rozhodne pre túto farbu kvôli jej vlastnostiam, ako je čistota, sviežosť a odraz svetla, ktorý zabezpečuje jej mnohostranné využitie v miestnosti ľubovoľnej veľkosti. Niektorí ľudia vnímajú jasný biely tón ako chladný a neosobný. Dnes sú na trhu kuchyne v niekoľkých variáciách bielej. Oživte kuchyňu použitím mäkšej bielej s jemnou ružovou alebo krémovou.

Čierny a biely kontrast je zas  ideálny pre moderné a elegantné kuchyne. Rovnako ako biela, aj krémová je upokojujúca farba. Je tiež veľmi univerzálna. Krémová farba zmäkčuje miestnosť, vytvára relaxačnú atmosféru. Modrá sa spája s pokojom. Ak sa však používa nesprávne, môže sa javiť ako chladná a prísna. Obľúbená je bledomodrá kombinácia s bielym leskom. Dotvára elegantný a formálny dizajn kuchyne.

Ak máte radi tmavé farby, ako je antracit, tmavosivá, hnedá a čierna, opatrne s nimi.  Stávajú sa čoraz obľúbenejšie v oblasti kuchynských dizajnérov. Tieto farby však potrebujú starostlivé ošetrenie a najviac sa hodia do kuchýň smerujúcich na juh. Potrebujú veľa slnečného svetla, aby sa zabránilo tomu, že miestnosť bude vyzerať menšie a uzavretejšie.

Ak uvažujete nad výraznejšími farbami, ako je napríklad červená, svoj výber zvážte. Výrazné farby sú vhodné do svetlých kuchýň, do ktorých väčšiu časť dňa preniká prirodzené slnečné svetlo.

Kuchynská linka Prado červená Kuchynská linka Prado s červeným leskom. Zdroj: temponabytok.sk

 

Jednoduchá údržba

Na vysoko lesklom povrchu vidieť odtlačky prstov a škvrny. Toto je potrebné vziať do úvahy aj napriek tomu, že sa dajú ľahko odstrániť pomocou netkaného mikrovlákna. Ak chcete obmedziť odtlačky prstov na vysoko lesklých kuchynských skriniach, zvážte výber skriniek s úchytkami. Vyvarujte sa tiež ich čisteniu drsnými chemickými látkami. Postačí handrička z mikrovlákna, predídete tak prípadným škrabancom.

Kuchyňa Line Kuchynská linka Line s bielym leskom doplnená odtieňom dub sonoma. Zdroj: temponabytok.sk

 

Kuchynská linka s vysokým leskom je vhodná do moderných kuchýň. Je nadčasová a nestarnúca. Ak sa rozhodnete pre vysoký lesk, nemusíte sa obávať, že o niekoľko rokov bude vaša kuchyňa zastaralá a nemoderná. Odporúčame ju predovšetkým do menších priestorov. S kuchynskou linkou s vysokým leskom môžete len získať. Rozhodnutie je však iba na vás. Zvážte všetky pre a proti, potom s chuťou do toho!