Využite silu kvetov: Prečo sa nebáť kvetinového vzoru v interiéri?

Využite silu kvetov: Prečo sa nebáť kvetinového vzoru v interiéri?

Lebo vyzerá skvelo. Tak znie krátka a absolútne pravdivá odpoveď na otázku: „Prečo sa nebáť kvetinového vzoru v interiéri?“ Práca s florálnym vzorom si však vyžaduje istú dávku zdržanlivosti. Poznáte to, všetkého veľa škodí – a platí to aj pri kvetinách v interiéri, i keď len kreslených. Na čo si dať pozor? Ako zapojiť kvetinový vzor do domácnosti? A ktorý nábytok a doplnky nájdete v našej ponuke ozdobené kvetinovým vzorom?

kvetový vzor

 

Tri zásady používania kvetinového vzoru doma 

1. Kvetinový vzor nekombinujte s inými vzormi. V eklektickom štýle to je možné, ale takéto kombinovanie si vyžaduje neskutočnú dávku citu, skúseností a predstavivosti. Chcete stávku na istotu? Nábytok a doplnky s kvetinovým vzorom vyberajte ku kúskom v jednotných farbách. 

2. Všetkého veľa škodí. Áno, aj kvetinového vzoru. Listy palmy na ušiaku, obraz s ružami na stene, vankúš s kvetmi levandule, tulipánové tienidlo na lampe. Domov krásne rozžiari už jediný kúsok s kvetinovým vzorom. Tu dokonale platí pravidlo: menej je viac. 

3. Myslite aj na farebnosť. Kvetinový vzor nájdete v rôznych tónoch: smaragdovo zelené listy monstery, svetloružové ruže, sýtožlté tulipány, modrofialové levandule. Farebnosť florálneho vzoru prispôsobte farebnosti miestnosti. Napríklad smaragdovo zelený vzor monstery sa skvelo hodí k sivému, horčicovému či ružovému gauču.

 

kvetový vzor

 

Ušiak s kvetinovým vzorom 

Máte radšej minimalistické zariadenie a obývačku ladíte do neutrálnych tónov ako sivá, biela, prírodné drevo? Skvelým oživením izby bude smaragdové dizajnové kreslo BELEK. Boky ušiaka sú vyzdobené výrazným kvetinovým vzorom. Táto „džungľa“ okrem pohody na čítanie, pozeranie napínavých filmov či na poobedný oddych, prinesie domov odvážny dizajnový kúsok. 

Zbožňujete romantiku a váš domov sa nesie v provensálskom či vidieckom štýle? V našej ponuke máme pre vás dokonalého spoločníka - ušiak CHARLOT s kvetinovým vzorom. Až nežný dizajn modrých ruží v kombinácii s ľahkou smotanovou farbou očarí každého milovníka krásna. Kreslo najlepšie vynikne v miestnosti, ktorej dominujú nežné pastelové tóny, ako staroružová, béžová či krémová biela. 

 

kvetový vzor

 

Stavte na osvedčenú klasiku

Veľkým trendom ostatných rokov v zariaďovaní domovov sú tiež tapety s kvetinovým vzorom. Posiať však celú stenu kvetinami si vyžaduje dávku odvahy. Nie ste o tomto kroku presvedčený alebo by ste si to najprv radšej skúšali v menšom? Stavte na istotu. 

V našom prípade je stávkou na istotu obraz tlačený na plátno s kvetinovým vzorom 2007. Elegantný tmavozelený podklad, tropické listy, oranžové a bielo-žlté kvety. Hravý, zároveň však decentný kvetinový vzor sa hodí skvelo najmä do miestností ladených v svetlejších tónoch: biele steny, sivá pohovka, horčicový ušiak, drevená podlaha.

 

kvetový vzor

 

Použite kvetinový vzor aj na podlahu

Na nábytku, na stene, na vankúši, ale pokojne i na podlahe. Kvetinový vzor môžete umiestniť kamkoľvek sa vám to bude hodiť. Kusový koberec je skvelým riešením, ako priniesť radosť z kvetov do ktorejkoľvek miestnosti. Do spálne, obývačky, ale i pracovne či detskej izby.

V našej ponuke nájdete viacero kusových kobercov s kvetinovým vzorom. Ukážeme vám však výnimku kombinovania, ktorá potvrdzuje vyššie uvedené pravidlo: kvetinový vzor nekombinujte s iným vzorom. Lebo práve kusový koberec SELIM spája tropické listy s geometrickým cik-cak vzorom. A že to vyzerá skvelo! Najlepšie sa bude hodiť do izby, ktorej dominujú sýtejšie farby: červená, modrá či zelená. 

 

Ktorý kúsok s kvetinovým vzorom v našej ponuke sa vám páči najviac? Alebo hľadáte ešte niečo iné? Široký výber nábytku a doplnkov (nie len) s kvetinovým vzorom nájdete na kondela.sk.