Zorganizujte svoju špajzu či komoru. Ako na to?

Zorganizujte svoju špajzu či komoru. Ako na to?

Kde zas máme hrubú múku? Nevidel si džemy od babky? To snáď nie je možné, ja ten stroj na domáce cestoviny zas neviem nájsť! Vety, ktoré sa raz za čas objavia v každej domácnosti. Ak sú však u vás na dennom poriadku, berte ich ako varovný prst. Nie je na čase upratať a lepšie zorganizovať špajzu? Áno, zaberie vám to pol dňa, možno celý deň, ale ten výsledok? Poriadok v kuchyni či v špajzi vám zlepší kvalitu života. Oveľa. Stavte na istotu, stavte na regály, dózy, nádoby a police. Ako na to? 

spajza

 

Regál je základom prehľadnej organizácie

Základom každej špajze musí byť regál, a to dostatočne veľký. Alebo v prípade stiesneného priestoru zas dostatočne malý s pevnou konštrukciou, veľkorysou dĺžkou a hĺbkou políc. A čím vyššia nosnosť, tým lepšie. Presne taký je náš regál SUER TYP 2 s kovovou konštrukciou.

Až 5 políc hlbokých 35 cm a dlhých 56 cm sa postará o dostatok priestoru na zaváraniny, múky, kečupy, cestoviny, nepoužívaný riad či džemy od babičky. Každá z políc zvládne potraviny do hmotnosti 10 kg. 

Regál sa týči do výšky 160 cm, takže v prípade potreby a snahy využiť priestor špajze na maximum môžete nad neho povesiť aj policu. V prípade, že máte menšiu špajzu, skvelou voľbou bude 7-radový regál RATTO s kovovou konštrukciou

O úložný priestor sa v dolnej časti postarajú dva priestranné kovové košíky a 5 políc s nosnosťou 10 kg. Šírka regálu je kompaktných 34,4 cm, hĺbka 41,4 a výška 170 cm. Vďaka jeho rozmerom tak do špajze môžete umiestniť až dva tieto regále. Alebo tri? 

 

Špajza

 

Cukor, múka aj cestoviny v dózach

Praktické, estetické, dokážu potraviny aj ochrániť. Ak napíšeme, že použitie uzatvárateľných dóz v špajzi namiesto pôvodných papierových vrecúšok napríklad na múke, dokáže zmeniť váš život, nebudeme preháňať. 

Či sklené, alebo plastové uzatvárateľné, dózy zabránia potravinám, aby napáchli. Ochránia ich pred múčnymi moľami. Zabránia, aby sa vám múka, cukor či krupica rozsypali kvôli roztrhnutému vrecúšku. Cez sklo alebo priehľadný plast uvidíte, koľko fazule alebo špagiet vám ešte ostáva. A regál, na ktorom budete mať takéto dózy, bude vyzerať oveľa krajšie ako pri hara-kiri rozličnom dizajne pôvodných obalov. 

V našej ponuke nájdete dózy plastové, aj sklené. Set 3 ks sklenených dóz VUDISA s bambusovým viečkom by nemal chýbať v žiadnej kuchyni či špajzi. Objem 500 ml, 700 ml a 1000 ml ponúka dostatok priestoru pre sypké potraviny, ale tiež strukoviny, cereálie alebo cestoviny. 

Ak hľadáte ekonomickejšie riešenie, set 7 ks plastových uzatvárateľných dóz HARLEM je tým správnym riešením. Nádoby majú rôzne veľkosti, od objemu 500 ml až po objem 1 900 ml. Zmestí sa vám sem všetko od kryštálového cukru cez šošovicu, až po dlhočizné špagety. 

 

Špajza

 

Menej často používané veci uložte na police 

Využiť priestor špajzy na maximum? Regály sú skvelým prvým krokom, je tu však priestor na zlepšenie. Závesné police tesne pod stropom dokážu vytvoriť extra úložný priestor, ktorý oceníte najmä pri skladovaní v kuchyni menej používaného náradia, hrncov či riadu. Fritovací hrniec, hriankovač, slávnostná sada jedálenského riadu alebo strojček na domáce cestoviny si tu nájdu svoje miesto.

Všetko záleží od rozmerov vašej špajze, no do obmedzených priestorov je zaujímavým riešením nástenná polica ASISTENT NEW. Nezostáva nič dlžná svojmu menu a s dĺžkou 120 cm a hĺbkou 25 cm poskytne dostatok úložného priestoru. Navyše, predmety proti pádu ochránia bočné steny. 

Patríte aj vy medzi tých, ktorí si práve povedali, aby bolo doma dobre: „Už je naozaj čas upratať tú našu špajzu.“? Všetko potrebné pre lepšiu organizáciu nájdete na kondela.sk.