10 faktov o závesných kreslách, ktoré nemôžete ignorovať

10 faktov o závesných kreslách, ktoré nemôžete ignorovať

Závesné kreslá sa v posledných rokoch stali veľkým trendom v oblasti nábytku. Ich moderný vzhľad a pohodlný dizajn pritiahli pozornosť mnohých ľudí, no s popularitou sa často objavujú aj mýty a nepravdivé informácie. V tomto blogu sa pozrieme na 10 faktov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní, či a aké závesné kreslo sa pre vás najviac hodí.  
 

 

1. FAKT: Závesné kreslá sú bezpečné 

Niektorí ľudia majú obavy z bezpečnosti závesných kresiel, obzvlášť pokiaľ ide o ich stabilitu. V skutočnosti je však väčšina kvalitných závesných kresiel vyrobená z pevných a odolných materiálov. Dobre navrhnuté závesné kreslá majú stabilnú konštrukciu, ktorá spolu so správnym namontovaním zabezpečuje bezpečné používanie.
 

Dievča pije čaj v závesnom kresle v obývačke Závesné kreslo, NEUL

 

2. FAKT: Hodia sa do bytu aj záhrady

Hoci sú závesné kreslá často spájané so záhradami a terasami, väčšina z nich je vhodná aj  do vnútorných priestorov. Moderné dizajny a materiály závesných kresiel umožňujú ich umiestnenie naozaj kdekoľvek.
 

Závesné kreslo z ratanu v záhrade Závesné kreslo z ratanu

 

3. FAKT: Od lacnejších až po tie luxusnejšie 

Závesné kreslá kúpite naozaj v širokom spektre cien. Ich cena sa líši v závislosti od kvality, materiálov a značky. Existuje však veľké množstvo cenovo dostupných kresiel, ktoré poskytujú rovnaký komfort a štýl ako ich drahšie prototypy. Pri správnom výbere a porovnaní ponúk si môžete nájsť kreslo, ktoré bude vyhovovať vašim potrebám. 

Závesné kreslo v stojane s transparentným obalom Závesné kreslo BUBBLE

 

4. FAKT: Závesné kreslá nie sú na dlhú prácu

Závesné kreslá sú určené predovšetkým na relaxáciu. Napríklad na dlhé hodiny za notebookom sú vhodnejšie kancelárske kreslá, ktoré boli navrhnuté presne na tento účel. Pre starších ľudí odporúčame zvoliť závesné kreslá s veľkým otvorom a uchýtkami na ruky. Takýto dizajn im zabezpečí maximálny komfort a jednoduché vstávanie z kresla. 

Mladá žena sedí v závesnom kresle s modrými vankúšmi Závesné kreslo, LUANDA

 

5. FAKT: So závesnými kreslami si musíte sadnúť 

Mnoho ľudí má obavy, že závesné kreslá nie sú praktické pre každodenné používanie. Opak je však pravdou. Moderné závesné kreslá sú navrhnuté s ohľadom na pohodlie a praktickosť. Na niektorých sa nachádzajú aj výklopné opierky na nohy, vankúše na podporu chrbta a sú vyrobené z trvácnych materiálov, ktoré zabezpečujú ich dlhú životnosť.
 

Plátené závesné kreslo v stojane v modrej farbe Závesné kreslo LINDO

 

6. FAKT: Sú aj pre dvoch

Aj keď sa závesné kreslá často spájajú s individuálnym relaxom, existujú aj väčšie verzie, ktoré dokážu pohodlne usalašiť viac ako jednu osobu. Závesné kreslá s väčším sedacím priestorom sú ideálne pre páry. Pre celú rodinu odporúčame  vybrať z našich záhradných hojdačiek. 
 

Dievča pije čaj v závesnom kresle v obývačke Závesné dvojkreslo, DALVEA NEW

 

7. FAKT: Závesné kreslá sú vhodné aj pre malé priestory

Závesné kreslá sú vhodné tak na veľkú terasu, ako aj do malej detskej izby. Existujú kompaktné a skladacie zavesné kreslá, ktoré sa hodia aj pre malé balkóny alebo terasy. Niektoré nevyžadujú ani kovovú obruč a môžete ich len zavesiť na háčik v strope.
 

Žena číta knihu v závesnom kresle z ratanu a so sivými vankúšmi Závesné kreslo GABE

 

8. FAKT: Na montovanie potrebujete trochu zručnosti

Závesné kreslá nie sú také komplikované na inštaláciu, ako sa môže zdať. Väčšina z nich je dodávaná s kompletným inštalačným balením a podrobnými návodmi. S trochou zručnosti a základnými nástrojmi si môžete závesné kreslo namontovať aj sami . Avšak, ak si nie ste istý, je lepšie požiadať o pomoc odborníka.

Žena sedí na záhrade v látkovom závesnom kresle pri bielom príručnom stolíku Závesné kreslo OFRAME

 

9. FAKT: Závesné kreslá majú vysokú nosnosť 

Nosnosť je dôležitým faktorom pri kúpe každého nábytku, obzvlášť keď ide o taký so závesným mechanizmom. Pri závesných kreslách sa nosnosť líši, avšak pri tých, ktoré sú určené pre dospelých, rátajte s nosnosťou aj 130 kg. Pri dvojmiestnych kreslách sa nosnosť pohybuje okolo 200 kg. 
 

Tri závesné kreslá v stojanoch na záhrade, zľava je sivé, v strede žlto-zelené a vpravo modré Závesné kreslo TALISE

 

10. FAKT: Závesné kreslá sú univerzálnym estetickým prvkom 

Nie je pravda, že závesné kreslá sa hodia iba do BOHO či ultra moderných interiérov. Existuje široká škála dizajnov, materiálov a farieb, ktoré ešte viac vyniknú práve vďaka závesnému kreslu. Bez ohľadu na to, či preferujete minimalistický dizajn, rustikálnu atmosféru alebo elegantný štýl, môžete si vybrať závesné kreslo, ktoré dokonale zapadne do vášho interiéru.
 

Čierne závesné kreslo v stojane s bielymi vankúšmi  v záhrade pri ratanovom záhradnom sedení Závesné kreslo NOLAN NEW

 

Pri výbere závesného kresla je dôležité ignorovať mýty a držať sa faktov. Takto sa určite rozhodnete správne. Závesné kreslá sú pohodlné, praktické a bezpečné nábytkárske kúsky,  s ktorými si môžete rozšíriť svoj relaxačný kútik. U nás si môžete vybrať zo širokej ponuky závesných kresiel, ktoré sa dokonale prispôsobia vašim potrebám a štýlu. Nechajte sa inšpirovať a nájdite si to pravé závesné kreslo.