Ako zorganizovať pracovný stôl podľa feng shui? Dostaňte pracovný choas pod kontrolu

Ako zorganizovať pracovný stôl podľa feng shui? Dostaňte pracovný choas pod kontrolu

Keď sa niečo pokazí priamo v počítači, často hovoríme, že je za tým škriatok Dilit (delete). No niekedy sa nám práca nedarí z iných dôvodov. Nijaké nápady, ťažko sa sústredíme, všetko nás vyrušuje. Márne by sme za našou nepozornosťou hľadali ďalšieho škriatka či inú rozprávkovú bytosť. To, ako sa nám v práci darí, vo veľkej miere ovplyvňuje prostredie okolo nás. Zorganizujte si svoj pracovný stôl a výsledky sa dostavia okamžite. Ako na to? Pomôže nám s tým feng shui.

Písací stôl Rioma Písací stôl Rioma

Nie je stôl ako stôl

Pred tým, ako sa pustíme do organizácie pracovného priestoru, povedzme si čo-to o samotnom stole.

Zo všetkých dostupných materiálov najlepšie je drevo. Vnáša do miestnosti prírodnú energiu. Drevo je prvkom rastu, expanzie, vitality a neobmedzeného videnia. Sklenému stolu chýba pevnosť, tým umožňuje veľmi rýchly pohyb energie. Ak sa predsa len rozhodnete pre stôl zo skla, zadovážte si vysoké zelené rastliny, ktorými ľahko pozitívnu energiu uzemníte. Kovový stôl prináša ostrosť, presnosť a jasnosť prvku feng šuej. Laminátový stôl má väčšinou pasívnu energiu bez života. Tú však dokážete aktivovať pomocou iných prvkov feng-šuej, ktoré sú určené pre kancelársky stôl.

Obdĺžnikový stôl poskytuje uzemňovaciu energiu s prvkom rastu a expanzie. Stôl s otvorenou prednou stranou podporuje lepší tok energie. Najmenej vhodné tvary stola sú okrúhle, oválne alebo štvorcové. Štvorcové stoly môžu vytvárať energiu stagnácie a okrúhly je jeho opakom – energia má neustály pohyb. Štvorcový tvar môže byť prospešný pre človeka, ktorý má tendenciu ľahko sa rozptýliť a potrebuje sa viac sústrediť.

Písací stôl Andreo Písací stôl Andreo

9 oblastí na pracovnom stole

Predstavte si váš stôl rozdelený na 9 oblastí. Každá z nich predstavuje niečo iné, má vplyv na konkrétnu oblasť nášho života.

9 oblastí na pracovnom stole 9 oblastí na pracovnom stole

1. Oblasť bohatstva

Ľavý horný roh stola je venovaný bohatstvu a pokroku, preto sem patrí obrazovka vášho počítača. Takto uvoľníte svoj profesionálny blahobyt a šťastie. Tiež sem môžete postaviť kvetináč alebo prasiatko, ktoré priťahujú peniaze.

2. Oblasť slávy

Oblasť slávy sa nachádza v strede hornej časti vášho stola. Preto si sem väčšina podnikateľov, ktorí sa chcú prezentovať a šíriť svoje meno, umiestni svoje vizitky a menovku.

3. Oblasť lásky a vzťahov

Oblasť lásky a romantiky sa nachádza v pravom hornom rohu pracovného stola. Toto je miesto, kde by mala stáť fotografia vášho partnera.

4. Oblasť rodiny

Stredná časť na ľavej strane stola je vyhradená pre rodinu, takže ak chcete na svojom stole vystavovať fotografiu svojich blízkych, je to najlepšie miesto na umiestnenie.

5. Oblasť zdravia a rovnováhy

Stredná časť vašej pracovnej plochy riadi vaše zdravie a rovnováhu. Teda ak sa chcete dostať k trvalej energii a rovnováhe, strednú časť stola majte otvorenú pre nepretržitý tok správnej energie.

6. Oblasť kreativity

Oblasť venovaná tvorivosti leží oproti rodinnej sekcii na pracovnej ploche. Takže ak máte nedostatok pracovnej motivácie, môžete na toto miesto umiestniť vaše práce, inšpiratívne obrázky alebo dokonca kresby svojich detí.

7. Oblasť vzdelávania a múdrosti

Ľavý predný roh stola značí múdrosť. Ak chcete uvoľniť intelektuálny a duchovný rast, doplňte ho knihami alebo iným študijným materiálom.

8. Oblasť kariéry

Priamo pred vami sa nachádza oblasť podporujúca kariéru. Ak chcete naštartovať vás profesijný život, zadovážte si písaciu podložku s nejakým inšpiratívnym citátom. Alebo ho nalepte na spodnú časť stola.

9. Oblasť priateľstva a cestovania

Pravý roh v spodnej časti stola je oblasťou priateľstva, cestovania a pomoci ľuďom. Umiestnite sem adresár, mapu mesta, cestovného sprievodcu alebo diár, aby ste mali svoje kontakty neustále poruke.

Počítačový stôl Rioma biela Počítačový stôl Rioma biela

Ďalšie zásady feng šuej pracovného stola

Ak je váš pracovný stôl umiestnený v rohu, postavte pred stôl kvetináč s malou miniatúrnou rastlinou, ktorá prinesie pozitívnu energiu do stagnujúcej oblasti. Budete môcť pracovať lepšie, čo posilní vaše zdravie a vytrvalosť. Vyhýbajte sa kaktusom, akýmkoľvek rastlinám s tŕňmi alebo veľkej skupine kvetov. Musia to byť živé rastliny, v nijakom prípade umelé. Tie by mohli prilákať negatívnú energiu alebo dokonca ovplyvniť vašu náladu a sebavedomie.

Pre zaistenie harmónie a upokojenie nervov, pustite si obľúbenú hudbu. Feng šuej odporúča pokojné melódie bez textu. Vyhnite sa čomukoľvek príliš pozitívnemu alebo energickému, čo by vás mohlo rozptýliť a odviesť od práce. No ak vás upokojuje roková hudba, pustite si tu. Ide o to, aby ste si vytvorili podnetné prostredie na prácu.

Počítačový stôl Tarcal Počítačový stôl Tarcal

Váš pracovný stôl by nemal byť kolmo na iné ostré hrany, na iné stoly, stĺpy alebo dokonca budovy. Hrany môžu spôsobiť migrény a tlak. Ak však neviete so stolom pohnúť a umiestniť ho inde, na hranicu stola položte misku so soľou alebo soľnú lampu.

Do severného rohy miestnosti umiestnite prvok vody. Vyhnite sa však stojatým vodám. Môže to byť fontána alebo akvárium. Takto aktivujete dobré pracovné možnosti a kariérny postup.

Uistite sa, že ste si upratali stôl vždy, keď skončíte s prácou - aby nasledujúci deň bol novým začiatkom. Čistý stôl vedie k čistej mysli. Poriadok a organizáciu udržujte aj na ostatnom kancelárskom nábytku.

Vyhýbajte sa zrkadlám v kancelárii alebo pracovnom priestore. Zrkadlo, obrazy ani iné predmety, ktoré odrážajú odrazy, nesmiete mať za chrbtom. V opačnom prípade prilákate k sebe starosti a komplikácie v práci.