Kuchyňa: Miesto, kde to vždy žije. Ako na jej zariaďovanie?

Kuchyňa: Miesto, kde to vždy žije. Ako na jej zariaďovanie?

Miesto, v ktorom sa staráme o to, aby sa rodina dobre najedla. Miesto, kde to niekedy vyzerá ako v mravenisku – najmä počas Štedrého dňa. Miesto, kde to vonia, buble, žije. To je kuchyňa. Kráľovstvo, v ktorom varíme, pečieme, ale tiež umývame riad alebo skladujeme potraviny. Čo je základom kuchyne? Ako si ju zariadiť tak, aby v nej bola radosť pripravovať jedlo? A, čo by v kuchyni nemalo chýbať?

Kuchyňa

 

Aby kuchynská linka priniesla dostatok pracovného priestoru

Srdcom každej kuchyne je kuchynská linka. Hlavnou požiadavkou na linku je dostatok priestoru. Tak, aby ste tam bez problémov zvládli pripraviť Štedrú večeru, veľkonočné občerstvenie pre celú rodinu a tiež pohostenie pre návštevu, zatiaľčo pečiete narodeninovú tortu. V zásade platí: čím dlhšia pracovná doska, tým radostnejšie sa pripravuje jedlo. A tiež umýva riad – do dlhej pracovnej dosky ľahšie zmestíte väčší drez. 

Zároveň však nesmieme zabúdať ani na dostatok úložného priestoru: na všetky hrnce, panvice, nástroje na pečenie či potraviny. Tak, aby bolo všetko po ruke, keď to potrebujete. V našej ponuke nájdete už kompletné linky, ako napríklad kuchynská zostava LINE v úžasnom bielom prevedení, vďaka ktorému sa skvelo hodí do každej domácnosti. 

Tiež si však môžete umne zostaviť svoju vlastnú kuchynskú linku tak, aby ste využili rozmery kuchyne na maximum. Presne podľa svojich potrieb a požiadaviek. Skvelou voľbou je kuchynská linka na mieru JULIA v očarujúcej tmavosivej farbe, ktorá dodáva zostave elegantný nádych. Hravo ňou zvládnete vybaviť aj rohovú kuchyňu. 

 

Kuchyňa

 

Otvorené police opticky zväčšia priestor kuchyne

Nie vždy však kuchyňa prináša neobmedzené priestorové možnosti. Kuchynská linka so spodným úložným priestorom je samozrejmosťou, zatvorené skrinky nad linkou však môžu pôsobiť pocit stiesnenosti. Ako sa tomu vyhnúť? 

Čoraz obľúbenejším riešením, ktoré môžeme vidieť napríklad v dizajn milujúcej Škandinávii, sú otvorené police. Otvorené police, ktoré dokážu spojiť funkčnosť a estetiku. Umiestnite na ne to, čo používate najčastejšie: taniere, koreniny v pekných dózach, bábovkovú formu či kuchárske knihy. 

Iste, toto riešenie si vyžaduje viac organizovania a častejšieho upratovania, výsledok však stojí za to. Kuchyňa pôsobí vzdušnejšie, nemáte pocit, že v limitovanom priestore na vás skrinky padajú a všetko máte po ruke. Opticky zväčšiť menšiu kuchyňu vám pomôže napríklad štýlová otvorená polica BEVERLY v noblesnom grafitovom prevedení. Navyše, môžete na nej pestovať aj čerstvé bylinky.

 

Kuchyňa

 

Drobnosti, ktoré prinesú radosť z prípravy jedla 

Kuchyňa je miesto, kde sa staráme o kvalitné pripravenie jedla pre rodinu. Varenie a pečenie je tu na každodennom poriadku. Keď máme vyriešenú otázku kuchynskej linky a úložného priestoru, môžeme myslieť na „drobnosti“, ktoré prinesú veľké výsledky. Napríklad? 

Aby príprava jedla dokázala priniesť radosť, samozrejmosťou by mali byť kvalitné hrnce. Ideálne sada, ktorá prináša jednotný dizajn a rôzne veľkosti hrncov. Potreby občasných aj vášnivých kuchárov dokáže hravo pokryť naša sada hrncov z nehrdzavejúcej ocele PALANI vhodná na plyn, indukciu i elektrickú platničku. Päť hrncov, jedna panvica, všetky pokrievky a ako bonus naberačka, obracačka a servírovacia lyžica. 

A, čo ďalej? Prípravu jedla výrazne zjednodušia kvalitné nože. Sady nožov prinášajú podobné výhody, ako pri hrncoch – jednotný dizajn a nože, ktoré pokryjú najčastejšie požiadavky pri krájaní. Od filetovania cez krájanie chleba až po nôž na zeleninu. Presne takou je naša sada 5 nožov MALIKA so stojanom

Výborným pomocníkom v kuchyni je tiež servírovací vozík, – keď je odstavený, poslúži ako prídavná pracovná plocha či úložný priestor na skladovanie potravín. Keď je prázdny, môžete jedným ťahom naservírovať skutočne bohatý obed pre celú rodinu. Čo by ste povedali na náš multifunkčný servírovací vozík ARETE s pracovnou doskou

Nielen kuchynské linky, skrinky, komody, vitríny a police, ale tiež ďalších pomocníkov ako kuchynské váhy, príborníky alebo dosky na krájanie, nájdete na kondela.sk