Zariaďujete obývačku? Základom je sedacia súprava

Zariaďujete obývačku? Základom je sedacia súprava

Štýlová a pohodlná. Takto znejú dve najčastejšie požiadavky, ktoré v našom výskume uviedlo najviac opýtaných. Pri výbere sedačky dokážete upustiť od materiálových či farebných požiadaviek, málokedy však od nárokov na dizajn a komfort. Sedacia súprava je vaša vizitka, zosobňuje váš štýl aj vkus. Rohová alebo v tvare U. Rozkladací gauč s úložným priestorom alebo zostava pozostávajúca z trojsedu a dvoch kresiel. Tvarov a vyhotovení je na trhu neúrekom, o to ťažšie je rozhodnúť sa pre tú správnu.
 Vybrali sme pre vás niekoľko sedačiek, ktoré vám priblížia trendy súčasnosti. Moderné kúsky, ktoré spĺňajú očakávania aj tých najnáročnejších. 

Materiál a farba. Základné parametre, ktoré zavážia pri výbere sedacej súpravy. Sto chutí, sto ľudí. Čo uprednostňujete vy?

Látka alebo ekokoža?

hľadiska ľahkej údržby (čo je jedna z podmienok, ktoré by mala sedacia súprava spĺňať)
odporúčame sedačky čalúnené ekokožouEkokoža nie je náročná na údržbu, ľahko sa čistí, a navyše pôsobí luxusne, moderne a štýlovo. Treba však mať na pamäti aj jej nevýhody. Je známe, že v lete sa ekokoža na gauči lepí na telo, v zime zas nepríjemne chladí. Ekokoža je menej trvácna ako látka. Na miestach ako sú opierky na ruky alebo opierky chrbta po čase badať opotrebenie. 
Oveľa praktickejšia je látka. Ideálna je drsnejšia čalúnnická látka, ktorá vyniká dlhovekosťou. Ľahšie opotrebenie zanikne v melírovanej štruktúre. Pri látke však treba rozoznávať rôzne druhy viac či menej odolné voči poškodeniu. Ak máte malé deti alebo domáceho maznáčika, vyhnite sa jemným látkam pripomínajúcim zamat. Ľahko sa pretrhnú, ostávajú na nich viditeľné škvrny. 

Luxusná koža

Pre tých, ktorí hľadajú niečo luxusnejšie, odporúčame kožu. Pravá opracovaná koža je trvácna, odolná voči poškodeniu, ľahko udržiavateľná. Ak sa však rozhodnete pre sedaciu súpravu z kože, budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Táto investícia sa vám však z dlhodobého hľadiska oplatí.

 

Sedačka Trek Sedacia súprava Trek v luxusnej koži. Zdroj: temponabytok.sk

 

Farby, ktoré určujú trend

Farbou roka 2018 je fialový odtieň Ultra Violet. Táto farba je naozaj iba pre tých odvážnejších.

Stará dobrá klasika, ktorá bola moderná pred rokmi a svoje prvenstvo medzi obľúbenými farbami si zachovala dodnes, je kombinácia čiernej, bielej a sivej. Nadčasové odtiene, ku ktorým ľahko doladíte doplnky a dekorácie.

Dizajnéri majú v obľube aj všetky odtiene hnedej, od krémovej po čokoládovú, ktorá v kombinácii s bielou vytvorí zaujímavý a pútavý kontrast. 

V súčasnosti sú otvorené dvere aj pastelovým odtieňom. Ružová púdrová, mentolová alebo smotanová. Najčastejšie sa používajú na čalúnenie sedacej časti gauča. Na sedačke v tmavšej farbe výborne vyniknú aj oveľa svetlejšie pastelové dekoratívne vankúšiky.  

 

 

Sedacia súprava Kastor Sedačka Kastor s pastelovými vankúšmi je pre vás to pravé. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedačky, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť

 

Sedacia súprava Minerva New Rohová sedačka Minerva New. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedacia súprava Minerva New

MINERVA - rímska bohyňa múdrosti a remesiel, ochrankyňa Ríma, prepožičala svoje meno tejto sedacej súprave. Štýlová sedačka s pohodlnými opierkami sa dodáva s dvomi dekoratívnymi vankúšikmi. Čalúnená je kvalitnou látkou v hnedej farbe, ktorá je príjemná na dotyk. Vďaka funkcii rozkladu poskytne vám a vašej návšteve priestor na príležitostné spanie. Svoje tajomstvá si pokojne uschovajte v úložnom priestore.

 

Sedacia súprava Marbela Sedačka Marbela s polohovacími opierkami hlavy. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedacia súprava Marbela

Marbella v preklade znamená kamélia. Kvetina, ktorá je tiež označovaná ako kráľovná kvetov. Očarujúca, nežná a krásna je aj sedacia súprava MARBELA. Na čalúnenie sedacej časti a operadiel bola použitá čierna látka Savana. V kontraste k nej je ekokoža bielej farby, ktorá zvýrazňuje spodnú časť sedačky. Opierky rúk a hlavy zaujmú svojimi detailmi. Sú polohovateľné, podľa potreby si ich prispôsobíte. Čiernu látku na opierkach dopĺňa biele lemovanie. Sedačka stojí na štýlových nožičkách.

 

Sedacia súprava Lemon Sedačka Lemon v tvare U v čiernej ekokoži a svetlosivej látke. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedacia súprava Lemon U

Neuberajte zo svojich nárokov na kvalitnú sedačku! Pre fajnšmekrov máme top lahôdku. Celočalúnená sedacia súprava LEMON U má populárny tvar U. So šírkou 342 cm sa ideálne hodí do priestranného interiéru. Čierna ekokoža a svetlosivá látka sa dokonale dopĺňajú. Súčasťou sedacej súpravy sú aj štyri dekoratívne vankúše, ktoré zároveň plnia funkciu opierok. Sedačka je rozkladacia, rozložením získate dostatočnú plochu na spanie.

 

Sedačka Varavo Sedacia súprava Varavo z pravej kože. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedacia súprava Varavo

Elegantná rohová sedacia súprava v modernom dizajne premení každú obývačku na pohodlné miesto s nádychom luxusu pravej kože. Má pevné opierkové vankúše, ktoré podoprú vašu chrbticu. Tiež sa môže pochváliť polohovateľnými opierkami hlavy, ktoré zabezpečia pohodlné opretie počas vášho oddychu. Čalúnená je bielou kožou. Sedacia súprava je rozkladacia. Svojim používateľom poskytuje príjemné sedenie vďaka sedacej časti, ktorú tvorí pružina v kombinácii s molitanom. Súčasťou je aj úložný priestor.

 

Sedacia súprava Chris Rohová sedačka Chris v látke s tromi vankúšmi. Zdroj: temponabytok.sk

 

Sedacia súprava Chris

Jedinečná, moderná, jedným slovom úžasná! Presne taká je rohová sedacia súprava s polohovateľným záhlavím CHRIS. Vďaka látke v elegantnej farebnej kombinácii hnedej a béžovej perfektne zapadne do každej modernej obývačky. Praktický úložný priestor vám poslúži na uskladnenie sezónnych prikrývok, vankúšov, či iných vecí. Dodávaná je spolu s tromi malými vankúšmi. Vďaka tomu, že je rozkladacia, poskytne dostatočne veľkú plochu na príležitostné spanie pre vás alebo pre vašu návštevu. Polohovateľné záhlavie sa dá prispôsobiť tak, ako to práve potrebujete. Ponúkame ju v univerzálnom vyhotovení. Sedačku si teda môžete zmontovať s otomanom na ľavej alebo pravej strane.

 

Set Scandi Set Scandi pozostáva z dvojsedu a trojsedu. Zdroj: temponabytok.sk

 

Set Scandi

Ak hľadáte zostavu sedačiek, ktoré ponúkajú pohodlné sedenie, tým správnym riešením pre vás je komplet pozostávajúci z 2-sedu a 3-sedu SCANDI. V sedačkách sa snúbi škandinávsky štýl s európskym, elegancia a nadčasovosť. Pohodlné operadlá chrbta, greenery zelená farba, drevené nožičky. Dizajnový komplet v škandinávskom štýle je vhodný do každej obývacej izby alebo zasadacej miestnosti.

 

Pohovka Cliv Praktická pohovka Cliv so štýlovým dizajnom. Zdroj: temponabytok.sk

 

Pohovka Cliv

Hľadáte pohovku, ktorá nezaberie veľa miesta, je praktická a má štýlový dizajn? Potom je tou správnou voľbou práve pohovka CLIV. Možnosť rozkladu na lôžko hravo vyrieši dilemu, kam cez noc uložiť hostí. Je vhodná na každodenné spanie. Pohovka je čalúnená sivou látkou Aria, ktorá tvorí nádherný kontrast s tyrkysovými vankúšmi. CLIV má aj úložný priestor, ktorý môžete využiť napríklad na odloženie rezervných prikrývok a diek.