7 spôsobov, ako ozdobiť biely vianočný stromček

7 spôsobov, ako ozdobiť biely vianočný stromček

Nahradiť tradičný vianočný stromček tým bielym môže byť pre mnohých veľká výzva. Pri zasneženom stromčeku však nič neriskujete, vďaka neutrálnej bielej sa hodí naozaj ku všetkému. Prinášame vám 7 tipov zdobenia, s ktorými váš biely vianočný stromček najkrajšie vynikne. Presvedčte sa sami, ako môže biely stromček priniesť do vášho domova nefalšovanú atmosféru Vianoc. Ozdobíte si ho tradičnou červenou alebo mu doprajete jemný zlatý luxus? 

 

1. Snehobiely 

Skutočne elegantný a moderný vzhľad bieleho stromčeka dosiahnete s bielymi a neutrálnymi ozdobami. Takto vyzdobený stromček pôsobí krásne v každej miestnosti – môžete ho umiestniť do spálne aj do obývačky. Čisto biele ozdoby doplňte o krémové odtiene, ako je napríklad farba šampanského či slonoviny, s ktorými bude stromček pôsobiť ešte jemnejšie.

biely vianočnými stromček s bielym sobom Ilustračná foto

 

2. Všetky odtiene modrej 

Modrá a biela sú ikonické farby zimy, čo z nich robí ideálnu farebnú kombináciu pre váš vianočný stromček. Pri zdobení sa neuspokojte len s jedným odtieňom modrej, ale vyhrajte sa s minimálne 3 podobnými tónmi. K obľúbenej námorníckej modrej sa hodí napríklad denimová či kobaltová. Pod takto vyzdobený stromček sa hodí tiež textilná podložka v jemnej sivej farbe. 

    • Vedeli ste, že to, ako si ozdobíte stromček, veľa prezradí o vašom charaktere? V tomto článku zistíte, čo o vás hovorí ten váš. 

vysoký biely stromček s modrými ozdobami Ilustračná foto

 

3. Inšpirovaný zlatom 

Chcete, aby sa aj z malého stromčeka stal ústredný bod vašej obývačky? S ružovozlatými ozdobami ho premeníte na pravý šperk svojho domova. Stavte na lesklé vianočné gule rôznych rozmerov, doplňte ich o zlaté ruže či pierka a pod stromček rozložte huňatý kožušinový koberček bielej farby. 

biely vianočnými stromček so zlatými ozdobami Zasnežený vianočný stromček, MARAVEL TYP 3, 150 cm

 

4. Tradične červený

Nie je farba, ktorá by bola synonymom Vianoc viac ako červená a k bielemu stromčeku sa hodí rovnako dobre ako ku klasickému zelenému. Vyskúšajte červené stuhy alebo umelé červené bobuľky a na konce konárikov priviažte miniatúry vianočných darčekov. Tradičnú vianočnú atmosféru podčiarknete s červeným obrusom pod vianočným stromčekom. 

    • Čítajte viac: Týchto 9 vecí robia ľudia, ktorí sa tešia na Vianoce. Robíte ich aj vy?
 

Zasnežený biely vianočný stromček s červenými ozdobami Zasnežený vianočný stromček, MARAVEL TYP 4, 275 cm

 

5. Ako zasnežený les 

Vianočné stromčeky s lesnou tematikou vyzerajú krásne a v každej domácnosti vyčarujú rozprávkovú atmosféru. Vyzdobte svoj biely stromček šiškami, snehovými vločkami, pridajte zasnežené domčeky, drevené vtáčiky či lesné zvieratká. Extra nádielku snehu vytvoríte hustou bielou girlandou alebo pomocou bielej náplne do vankúša.  

Zasnežený biely vianočný stromček so šiškami Ilustračná foto

 

6. Biela žiara


Teraz zabudnite na výrazné vianočné ozdoby. Hlavným dekoratívnym prvkom môže byť aj ligotavá svetelná reťaz. Nezakryte konáriky ozdobami a uvidíte, ako vynikne prirodzená krása zasneženého stromčeka. Takto minimalisticky zdobený stromček vnesie do vášho domova trochu prírody – a to je predsa zmyslom všetkých vianočných stromčekov. 
 

biely vianočnými stromček so svetielkami Zasnežený vianočný stromček, MARAVEL TYP 5, 308 cm

 

7. Pastelovo sladký 

Pre dokonalé vianočné kúzlo použite ozdoby v pastelových farbách, s ktorými bude váš biely  stromček vyzerať ako z Luskáčika! Skvelou voľbou je kombinácia pastelovej ružovej a modrozelenej. Ozdoby v týchto odtieňoch nádherne vyniknú na bielych konárikoch. Pre extra „sladký“ vzhľad stromčeka pridajte nadrozmernú ružovú mašľu. 

Pastelový biely vianočný stromček Ilustračná foto

 

Všeobecné pravidlá zdobenia vianočných stromčekov 

Možností ako vyzdobiť svoj vianočný stromček je neúrekom. I keď fantázií sa hranice nekladú, najkrajší stromček vytvoríte, ak sa budete držať vopred stanovenej témy či štýlu. Či už sa rozhodnete pre biely alebo zelený, máme pre vás ďalšie univerzálne pravidlá, ktoré vás dovedú k vami vysnívanému stromčeku. 

    • Farba káblika od svetielok – musí byť vo farbe stromčeka, pokiaľ máte biely tak v bielej farbe má byť aj sveteľná reťaz, v prípade zeleného zelená.
    • Veľkosť vianočných gúľ – najkrajší efekt docielite, keď na stromček zavesíte vianočné gule rôznych veľkostí, od tých najväčších až po najmenšie.
    • Myslite na interiér – váš stromček by mal ladiť so zvyšnými dekoráciami, pri výbere stromčeka tiež zohľadnite, koľko priestoru naň máte vôbec k dispozícií.
    • Kombinujte dekorácie – ozdoby by mali mať rôzne tvary, textúry aj povrchové úpravy.
    • Nezabudnite na finálnu úpravu – zdobenie stromčeka ukončite girlandou či stuhou.