Farba roka 2022 VERY PERI. Ako ju viete použiť v interiéri?

Farba roka 2022 VERY PERI. Ako ju viete použiť v interiéri?

Každý rok v jesennom období spoločnosť Pantone vyhlasuje farbu nasledujúceho roka. VERY PERI. Zapamätajte si tieto dve slová. V roku 2022 sa s nimi neraz stretnete, a to v každej oblasti vášho života. Odtieň Veri Peri ovplyvní módu, interiérové dizajnérstvo, aj automobilový priemysel. O akú farbu ide? Aká je Veri Peri? A ako ju vieme použiť v interiéri?

Farba roka

 

Very Peri

Farba roka 2022 Very Peri je v porovnaní s farbami minulých rokov výnimočná v tom, že je špeciálne namiešaná v laboratóriách americkej spoločnosti Pantone. Konkrétne tento odtieň donedávna neexistoval. Táto farba bola vyrobená na mieru odborníkmi na farby, aby reprezentovala ich optimistické očakávania pre novú odvážnu budúcnosť. Nesie v sebe akési posolstvo, nádej, že rok 2022 prinesie pozitívne zmeny najmä z hľadiska Korona pandémie. 

Very Peri

 

Zimozeleň ako predloha

Aká je Very Peri? Hoci sa vám na prvý pohľad zdá, že ide o fialovú farbu, mýlite sa. Ide o zmes modrej a fialovej s nádychom červenej. Jej tvorcov inšpiroval drobný kvietok, zimozeleň menšia, po anglicky periwinkle. Táto rastlinka rastie aj u nás, má liečivé účinky a mnohí ju veľmi dobre poznáme.

Fialky

 

VERY PERI 

Very Peri nás vyzýva prijať zmeny, ktoré nedokážeme ovplyvniť a otvára nám nové možnosti, ponúka priestor na nové zážitky. Tento odtieň vyzdvihuje prednosti digitálneho sveta, tiež spojenie fyzickej reality s tou virtuálnou. Je to akési premostenie medzi technológiou a skutočným svetom. Very Peri je zároveň ženská, silná, futuristická a radostná. Pozýva nás vyjadriť svoju kreativitu, zanietenosť pre veci, predstavivosť a odhodlanie. Do interiéru vnáša pocit hravej sviežosti a dodáva priestoru šmrnc vďaka nezvyčajným farebným kombináciám. Very Peri je oproti ostatným známym fialovým odtieňom oveľa jemnejšia, nežnejšia a vďaka pastelu by na nás mala vplývať pozitívne, či už sa ju rozhodneme nosiť na sebe alebo ňou doplniť svoj interiér. 

Very Peri obývačka

 

Very Peri v interiéri

Kuchyňa: Majitelia domov, ktorí sa pustia do renovácie kuchyne, sa často odvážne pohrávajú s farbami. Kontrastný odtieň potom prichádza na dvierka skriniek, ako odtieň zásteny nad kuchynskou linkou, farbu kuchynského ostrovčeka, alebo to riešia výraznými farbami spotrebičov či kuchynských doplnkov. Very Peri je na to ideálna, dodá kuchyni energický nádych.

Spálňa: Fialové a modré odtiene sa radia medzi upokojujúce, preto aj Very Peri je ideálna farba do vašej spálne. Stačí, keď spálňu doplníte doplnkami vo farbe zimozelene. Posteľné obliečky, prikrývky, vankúše, koberec či závesy.

Obývačka: Sedacia súprava v tomto modro-fialovom odtieni spôsobí v obývačke hotovú revolúciu. Farba sa hodí tak do moderného, ako aj tradičného interiéru. Ak sa bojíte experimentovať s farbou sedačky, dodajte obývačke Very Peri v podobe koberca, tienidla lampy, závesov, vankúšov alebo tapety na stenu.

Kúpeľňa: Very Peri dokáže kúpeľňu premeniť na oázu pokoja. Krásne ukážu modro-fialové obkladačky. Postačia aj úložné košíky v tomto odtieni, osušky, župan či záves na vaňu. 

Domáca kancelária: Kým v kúpeľni bude Very Peri pôsobiť upokojujúco, v domácej pracovni pocítite jej energický náboj. Farba roka 2022 podporuje kreatívne myslenie, zvýši vašu produktivitu, zároveň stlmí únavu. 

Exteriér: Very Peri krásne ukáže aj na vašej záhrade alebo terase. Poobzerajte sa po plastových stohovateľných stoličkách v tomto odtieni. Možno slnečník? Doplňte svoj záhradný nábytok poduškami a vankúšmi v tejto farbe. Odtieň Veri Peri sa ľahko kombinuje s inými farbami, ladne doplní bielu, sivú aj hnedú farbu.