Starí rodičia a Vianoce: 5 tipov na darček starkým pod stromček

Starí rodičia a Vianoce: 5 tipov na darček starkým pod stromček

Ale joj, čo už by som v mojom veku mohla chcieť na Vianoce? Veď vieš, že ja už všetko mám. Nerob si starosti. Radšej urob radosť Emke. Zrejme aj vy ste dostali podobnú odpoveď od starých rodičov, keď ste sa pýtali, aký vianočný darček im urobí radosť. Starkí zväčša hovoria pravdu, skutočne toho veľa nepotrebujú a väčšinu majú. No nevzdávajte sa, pripravili sme pre vás 5 tipov na vianočné darčeky pre vašich starých rodičov. Darčeky, ktoré babka s dedkom nebudú vyťahovať zo skrine len pred vašou návštevou. Čo im urobí radosť pod vianočným stromčekom?

 

Darujte pod stromček nekonečné teplo

„Joj, ale tu máte zimu. Určite aj deti majú studené nohy,“ asi ste už niečo podobné od svojich starých rodičov počuli. Je to skutočne tak, s pribúdajúcimi rokmi termoregulácia ľudského tela funguje inak. A tak, kde nám je teplo, babke s dedkom môže byť zima. Existuje však dokonalé riešenie: elektrická vyhrievacia deka. Nielen počas tuhej zimy, ale aj počas sychravých jesenných večerov sa stane neoceniteľným spoločníkom starých rodičov.

Vyhrievacia deka z našej ponuky je vyrobená z mäkučkého mikroplyšu, stačí ju zapojiť do zásuvky a postará sa o nekonečný prísun príjemného tepla. Kábel sa dá odpojiť a ľahko ju môžete vyprať. Ak sa babka s dedkom počas Vianoc pohrúžia do sledovania vianočných a vyjedania koláčikov, ani čokoládový fľak nie je problém. Navyše, táto vyhrievacia deka s rozmermi 130 x 180 cm prikryje oboch starých rodičov, má 3 teplotné stupne vyhrievania a senzor proti prehriatiu. Starí rodičia ju tak môžu využiť nielen na gauči, ale tiež v posteli. Tento vianočný darček zahreje dvakrát: pri srdci a tiež na tele. To ocenia najmä boľavé kĺby a svaly.

Elektrická Vyhrievacia deka

 

Praktické darčeky s pridanou hodnotou

Obité hrnčeky u starých rodičov, z ktorých ste pili kakao ešte v detstve, bývajú často povinnou výbavou ich kredencu. Možno práve tieto Vianoce sú správny čas na drobnú zmenu. Káva, čaj, kakao, jednoducho niečo teplé nesmie u babičky s dedkom na stole chýbať. Čo keby ste im kúpili šikovné termo poháre z dvojitého skla? Nápoj udržia teplý, no ruky nepália. Sú ručne vyrobené a šikovní sklári do nich vyfúkali srdce. Môžete k nim teda pripojiť odkaz: Babka/dedko, v mojom srdci ste navždy.

Termo poháre

 

A pribaľte k nim ešte malý-veľký zlepšovák. Načahovať sa počas čítania či sledovania televízie za pohárom na stôl nie je príjemné ani pre mladších. Všetci túžime mať absolútnu pohodu. Tento problém vyrieši odkladacia podložka na gauč z bambusu. Je tvarovateľná, takže ju môžete položiť ako odkladací stolík na operadlo gauča, sedačky, ale aj rozprestrieť na pohovku. Aby sa nešmýkala, je podlepená plsťou. K termo pohárom so srdcom ako stvorená!

Odkladacia podložka z bambusu

 

Darček s retro dizajnom

Hovorí sa, že starého psa novým kúskom nenaučíš. A podobné je to aj so starými rodičmi: tiež majú najradšej to, na čo sú zvyknutí. Majú aj vaši starkí v predsieni koberec s orientálnym vzorom, ktorý bol pred desiatkami obrovským hitom a povinnou súčasťou každej druhej domácnosti? Istotne sa množstvom (nielen) vašich návštev zodral a dni svojej najväčšej slávy má za sebou.

Zbytočne nevymýšľajte, moderné koberce, rôzne kožené rohože či ovčie predložky zrejme nebudú mať rovnaký úspech. Stavte na istotu: kúpte vianočný darček, ktorým starým rodičom urobíte radosť. Práve takým je kusový koberec Kendra s orientálnym vzorom. Máme ho v našom e-shope vo viacerých veľkostiach, určite tak nájdete vhodný rozmer do predsiene svojich starých rodičov. Nový kúsok s retro dizajnom – ten pod stromčekom rozhodne poteší.

Koberec Kendra s orientálnym vzorom

 

Starí rodičia si zaslúžia pohodu. Darujte ju

V mnohých rozprávkach či filmoch môžeme vidieť dedka či babku, ako sa bezstarostne rytmicky pohybujú – dopredu, dozadu, dopredu, dozadu – v hojdacom kresle. Čo keby ste im pod stromček darovali takýto kúsok pohody? V takom prípade je skvelým vianočným darčekom naše hojdacie kreslo Kemaro s moderným, no zároveň veľmi útulným dizajnom. V kombinácii s teplou dekou a dlhými zimnými večermi bude pre starých rodičov nemožné nezamilovať si ho.

Hojdacie kreslo Kemaro

 

V prípade, že dedka alebo babku trápi boľavé telo, čo v pokročilom veku nebýva úplne výnimočné, môžete vianočný darček v podobe kresla posunúť ešte na vyššiu úroveň. Čo by ste povedali na masážne kreslo? Náš Lambert má dve intenzity masírovania, no to najlepšie ešte len príde: je polohovateľný. Veľmi jednoducho vysuniete podnož a sklopíte operadlo, vďaka čomu sa starí rodičia budú oddávať dokonalému relaxu. A že príjemná pohoda sa nedá darovať!

Masážne kreslo

 

Vianočný darček, ktorý poteší znamenitú pekárku

Staré mamy bývajú znamenité kuchárky. A tiež pekárky. Vďaka desiatkam rokom praxe dokážu upiecť koláče, o akých sa cukrárňam ani nesnívalo. Používajú totiž tajnú ingredienciu – lásku a nekonečnú trpezlivosť. Vianočný darček, ktorým potešíte babku a vyzdvihnete jej pekárske schopnosti, ju bezpochyby dojme. No najmä bude cítiť veľké zadosťučinenie za tie roky pečenia. A aký darček poteší znamenitú pekárku?

Digitálna kuchynská váha

 

Napríklad digitálna kuchynská váha, ku ktorej pripojíte odkaz: „Babka, aby si nám aj naďalej mohla piecť tie najlepšie koláče na svete.“ Ak by sa starej mame v kuchyni zišiel pri pečení šikovný pomocník, darujte jej ho. Výkonný kuchynský robot Macejko bude ešte lepší darček, ako keby ste jej pod stromček dali dva páry silných cukrárskych rúk. A nezabudnite k nemu dodať, že tohto pomocníka musíte prvýkrát vyskúšať spolu. V konečnom dôsledku bude spoločný čas strávený pri pečení ešte krajším vianočným darčekom ako samotný kuchynský robot.

Kuchynský robot Macejko

 

Hľadáte ďalšiu inšpiráciu na vianočné darčeky pre starých rodičov? Viac nájdete na kondela.sk/vianoce-darceky-pre-starych-rodicov.